Idun x Svanen =sant!

Idun minerals lanserar nytt inom hårvård och slår på stort kring hållbarhet i samarbete med Svanen.


Idun gör inte bara om deras förpackningar för storsäljaren puderfoundations utan släpper även nya hårvårdsprodukter där ett samarbete med Svanen är inlett. Detta gör alltså Iduns nya torrschampo till Sveriges första med Svanen märkning.
Idun som är en stor favorit bland många som jag känner gör alltid intressanta produktsläpp som när de släppte nya foundation nyanser där tonerna uppdaterades både åt det ljusa och mörka hållet samt deras numera hyllade serie med ansiktsvård.


Idun släpper nu ett torrschampo som innehåller Risstärkelse som gör håret friskt, rent, fylligare och lättare att styla samt Vitamin B: Provitamin B5 (panthenol) som skyddar och stärker håret.


Refreshing Dry Shampoo beskrivs som ett effektivt och skonsamt torrschampo som passar alla hårfärger och hårtyper, även en känslig hårbotten. Shampoot är veganskt, dermatologiskt testat, fri från silikon och parfym. Som mycket utav Iduns produkter är Refreshing dry shampoo könsneutralt.
Vad gäller initiativet till ökad hållbarhet i företaget säger Idun själva så här,

- "För oss ska effektiv skönhet inte belasta naturen och vår planet. Vi vill erbjuda ren och effektiv skönhet som har en så liten påverkan på miljön som möjligt. Vi ser detta som ett långsiktigt arbete som ska genomsyra alla delar av organisationen."

Idun gör nu alltså även en helsatsning där man ska se om sina rutiner i hela ledet och gör om förpackningarna för att minska klimatavtrycket. Puderfoundation burken har blivit mindre och enklare i sin look. Något jag som makeup artist verkligen uppskattar av den enkla orsaken att den då tar mindre plats.
Dom nya produkterna finns på flertal apotek samt online i Iduns egna webshop. Har du testat något från Idun? Om ja, vad tyckte du om det?


Några av er har frågat mig olika saker gällande Iduns produkter med mörka toner, bla så har man hört att dom planerar att ta bort sortimentet vilket jag kan bekräfta inte stämmer. Det som sker är att det kommer att dröja innan de mörka tonerna görs om till de nya förpackningarna. Detta pga att det finns ett lager med nuvarande förpackning som måste säljas ut innan man kan producera nya. Inget konstigt enligt mig! Gå gärna in på min insta och svara på lite frågor som jag har klurat på gällande detta.

Aysha_logotyp.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

© Copyright 2019 - LeNoir PR