Klättrar ni på väggarna av tristess? 10 tidsfördriv för stora och små

Det är ingen hemlighet att karantänen pga Covid-19 innebär en massa tid som just nu driver folk cray cray. Hemma hos oss har vi under veckan roat oss på flera sätt och haft fokus på aktiviteter som vi kan göra tillsammans som en familj. Både lärorika och roliga aktiviteter i hemmet och vårt närområde.


1. Tiktok

Det är ingen hemlighet att man på Tiktok kan fastna i timmar tittandes på alla roliga klipp som folk från hela världen delar. Men har ni testat att göra någon challenge själva? Det finns flera utmaningar som man kan göra tillsammans och som innebär flera steg innan ni faktiskt filmar ert klipp. Har dina barn ett konto så glöm inte ha "www snacket" med dom! Jag själv har precis fixat ett konto och planerar att lägga upp videos där, så in och följ genom att klicka här.


Följartips, min vän Samira är ett Tiktok geni och ibland faktiskt ganska rolig. Se hennes videos här!


2. Utomhuslekar

När jag va liten hade vi friluftsdagar som innebar att vi spelade olika utomhuslelar en hel dag. Allt ifrån brännboll, fotboll, till basket, piratjakt och Pokémon go funkar för utomhuslelar i en evighet. Se till att ta på er varma och oömma kläder. Mamma prohack, förbered mat/snacks som ni både tar med er ut och har redo att värmas när ni kommer hem så slipper en rolig dag sluta tråkigt pga hungriga barn. Trust me, jag har gjort det misstaget.
3. Bakning med jäst (reklam för min bok)

Jäst är din bästa bakvän i dessa tider, att baka med jäst tar lite längre tid och ger er något att sysselsätta er med under minst en timme. Ett bra sätt att både ha kul och passa på att öva på matte, läsa och läsförståelse. Min dotter gillar att skriva alla recept vi ska göra och då får hon ju även öva på att skriva och stava!

Vi älskar att baka Panket, en slags västafrikansk munk. Recept finns i min bok som ni kan köpa här.


Testa göra egen saft också, Wonjo som är en hibiskus saft kan barnen själva koka ihop!


4. Slime utmaning

Min dotter har snöat in sig på slime utmaningar efter att ha sett två systrar som gör superroliga Youtube videos. Vill ni se vår slimechallenge klicka här och subscribea på min YouTube så får ni notiser om när jag släpper en ny video.


5. Låtskrivar workshop

Kanalisera din inre superstar och kom på fyndiga texter med barnen som ni sedan övar på att memorisera och hitta störtskönt flow till! Har du någon vän som kan skapa lite beats till ert mästerverk kan ni ju praktiskt taget bli nästa stjärna. Om inte så har ni i alla fall haft kul och fördrivit tiden lite.
Vill du fördriva ännu mer tid? Spela in en video och lär er allt ni behöver veta inför att skapa videos via the academy of YouTube!


6. Dansstoppstädning

Lika roligt som det är effektivt för att få ett rent hem efter en hel veckas ståhej! Den som åker ut måste hoppa in i syskonet rum och hjälpa till där till nästa omgång börjar. Mamma prohack, börja städa dom allmänna utrymmena så kan du gömma dig med en kopp kaffe när det väl är dags för städ i barnens rum!


7. Picknick party på balkongen

Corona tider innebär att vi inte riktigt kan glass i solen som äntligen börjat titta fram. Men ingen sa något om att vi inte kan glass på balkongen!

Skapa ert eget picknick party på balkongen och bjud in era grannar att delta från deras egna balkonger. Har ni bakat massvis med gott kan ni kanske ställa lite godsaker utanför grannarnas dörrar. Glöm inte meddela om innehållet i bakverken så ingen behöver uppsöka akuten pga allergisk reaktion.


Solidarisk spellista? Skapa en spellista på Spotify och be grannarna lägga till låtar som dom gillar. Då har dom säkert lite mer översyn med att du pumpar musik på högsta volym där du sitter och steker!


Det var allt ifrån oss och vår karantän pepp. Kommer du testa något av våra tips? Om du gör det får du gärna dela med dig av dina hittepå, går bra att skicka dm på Instagram till @byayshajones med bilder och videos. Nu ska jag och mina troll skriva låtar och tvinga någon av mina vänner göra lite beats som vi kan rappa på.


Och glöm inte, tvätta händerna och håll avstånd. Eller allra helst stanna hemma ni som kan!Aysha_logotyp.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

© Copyright 2019 - LeNoir PR