Micro, macro and crossed linked, Hyaluronic acid x3

Mikro, makro och tvärbundet. Har du inte heller en aning om vad som menas med det så fortsätt läsa för bästa teamet på Acasia skincare har förklarat det för mig så jag kan förklara det för dig. Eller i alla fall försöka!

Nyligen släppte ett av mina favorit märken en ny produkt som dom hintat med ett tag på sociala medier. Många gissade på att det skulle bli ett serum eftersom det är en produkt som bäst skulle komplettera deras befintliga sortiment. Och visst var det ett serum som lanserades under Daisy beauty expo för några veckor sedan i Stockholm!

Hyaluronic super serum passar alla hudtyper och innehåller bland annat hyaluronsyra i tre olika format – mikro, makro och tvärbunden. Men vad är då mikro, makro och tvärbundet hyaluronsyra? Först måste vi förstå vad hyaluronsyra är, och namnet till trots är det ingen syra.

Hyaluronsyra (hyaluronan, HA) är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det faktum att det är en fantastisk fuktbindare r att ämnet återfinns i många anti aging produkter eftersom att det är just bristen på fukt som ger upphov till bla rynkor och glöw fattig hud. Hyaluronsyra finns i det hudlager som vi kallar dermis (läderhuden). Den naturliga produktionen av ämnet avtar tyvärr efter 20 års åldern vilket leder till att huden blir mindre slät och tappar fyllighet.

Mikro och makro beskriver molekylernas storlekar, vilket i sin tur avgör vad för egenskaper hyaluronsyran har på huden och hur långt den tränger ner i hudlagren.

Mikro HA molekyler (små) går ner på djupet mellan hudcellerna där dom återfuktar och fyller ut, vilket ger en ’plumping’ effekt. Dessa stimulerar även produktionen av ny naturlig hyaluronsyra.

Makro HA molekyler (stora) lägger sig på det yttersta lagret där de återfuktar och fyller ut hudens yta. För känslig och fuktfattig hud är tvärbundna HA molekyler ett bra alternativ då den hjälper huden att behålla fukten på sikt samt att reparera en skadad hud. I dessa kan man även kapsla in andra aktiva substanser så som Niacinamide mm.

Hyaluronsyra är alltså en super ingrediens som ger en återfuktad hud både på djupet och ytan. Det är the anti aging ämnet som I kombo av kroppens egna och tillsatta resurser ger grymma resultat på kort och lång sikt.

Acasias nya serum återfuktar utan att lämna huden klibbig, något jag gillar extra mycket! Hyaluronic super serum innehåller förutom hyaluronsyra även niacinamid (Vitamin-B3), vitamin C och E och är oparfymerad. Finns att köpa här och här. Tacka mig sen!

Aysha_logotyp.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

© Copyright 2019 - LeNoir PR