MIN KOKBOK ÄR KLAR!!


På min födelsedag släpptes min bok, Kerr Jollof västafrikansk mat på svenska, och jag kommer hålla en lanseringsfest för den i samarbete med The Amazing society den 8e november.


Det har varit en kamp för att hinna klart med alla bilder på lite mindre än en vecka men grymma Gabriel som fotat allt är verkligen bokens hjälte!


Jag kan också stolt meddela att boken var med på Svenska bokmässan, och jag skulle egentligen åka dit för att promota den och hålla ett föredrag om boken men fick ställa in eftersom min son fick ett epilepsi anfall natten innan. Tråkigt men sånt är livet. Har ni ingångar för att boka mig som föreläsare så help a sister out, jag vill ut och prata om mat, antirasism och kultur!


Boken innehåller mina favoritrecept av västafrikansk mat och tillbehör, men även historia om vissa rätter och min uppväxt i Sverige kopplat till mat. Jag vet att det är udda att ha med i en kokbok men jag har aldrig gjort mina projekt som alla andra, which you should know by now...


Jag är så sjukt stolt över denna bok, tiden det har tagit att sätta ihop alla recept och texter har verkligen tagit mycket ork och vilja eftersom att det har varit svårt att hitta ingredienser som kan funka ifrån vårt svenska (och europeiska) utbud. Svårast av allt var allt förarbete med att läsa på om olika ingredienser och att översätta allt till svenska eftersom vissa ord inte riktigt gick att översätta. Men jag lyckades till slut, efter många om och men!

Tack Recito som låter mig trycka boken hos er och som hjälper mig få ut den.

Bästa Ida-Maria Tjäder som fixade layoten för alla bilder och texter.

Gabriel Tiedtke som fotade alla bilder till boken.

Min älskade Polly som kämpar med mig i exakt allt jag får för mig att göra!

Min kära familj som ställde upp under fotograferingsdagarna för att få till maten i tid och hjälpte till med stylingen.

Utan er hade det inte blivit en bok, utan er hade min ångest, adhd och depression verkligen vunnit och hindrat mig från att genomföra detta som varit en dröm sedan barnsben!

Till alla mina läsare, hoppas att ni gillar boken och njuter av maten från mitt älskade hemland!


Klicka hem boken här eller skicka ett dm till mig på insta ifall du vill ha boken signerad.


Aysha_logotyp.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

© Copyright 2019 - LeNoir PR