MODELLWORKSHOP 2019

Förra månaden (15-16 juni) höll jag en modellworkshop med några modeller som strävar efter att en dag bli stora inom modebranschen.

Vi började lördagen med teoretisk genomgång, om allt hur modelljobb funkar och hur man gör för att komma till toppen. Vad man bör tänka på när man signar upp sig själv hos agenturer och vad man inte ska göra som bokad modell.

Efter många(!) teoretiska timmar var det dags för den praktiska träningen, catwalk!

Denna del är den viktigaste delen att lära sig då man har massor att tänka på, så som gångstil, pose och tid. Sabbar man något av dessa så sabbar man antingen för alla andra på catwalken eller sig själv och sina framtida jobb.

Söndag var det dags igen för träning, modellerna fick en hemläxa att träna på attityd och poser när dom går catwalk så att dom vet hur dom ska göra. Men vi startade med en genomgång från dagen innnan och sedan övade dom på att ta headshot/polaroid bilder på varandra och sedan riktiga polaroidbilder som togs av Polly.

Sen var det dags för teoriövning som till exempel genomgång av hemsidor för portfoliouppbyggnad och vad man ska tänka på när det kommer till sin hemsida, marknadsföring på sociala medier, hur man ska förbättra sitt flöde, och de olika redigeringsprogrammen man ska använda för att förbättra sin kvalité. En super viktig aspekt är att uttala och visualisera sina framtidsplaner så jag bad dom skriva ner sina mål för deras karriär 18 månader framåt och komplettera det med tydliga steg för hur dom ska nå de målen.

När dom var klara med det var det dags att visa mig vad dom hade övat på hemma och om dom faktiskt hade gjort sin hemläxa. Det hade dom!

Efter en hel helgs slit så var alla trötta men fyllda med nya kunskaper och förhoppningsvis större motivation till att fortsätta inom modellbranshen.

Om du skulle vilja gå en workshop hos mig håll dina ögon öppna för framtida inlägg med information!

PS! Det kommer upp en kort video från workshopen på min YT kanal, håll utkik genom att

prenumerera

på den!

Aysha_logotyp.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

© Copyright 2019 - LeNoir PR